· 

WinterSolstitium


Vandaag 21 december 2017 is het de kortste dag van het jaar en gaan de dagen weer lengen. Een mooi moment om een blog te schrijven en terug te blikken op mijn fotojaar. Zoals ieder jaar lijkt ook dit jaar voorbij te zijn gevlogen met dieptepunten, mooie momenten, verdrietige, blije en gewoon heerlijke dagen en heel veel foto’s.

 

We beginnen het jaar met een bezoek aan Londen en vieren daar oud & nieuw met onze Engelse vrienden. We hebben een bezoek gebracht aan het prachtige  Kew Garden en gewandeld in de mist. Op nieuwjaarsdag hebben we ondanks de koude en natte regendag de metro gepakt richting Central London. Westminster Abby was gesloten en veel mensen zochten in de kerk ernaast een warme en droge plek. Het liefst bij de verwarming. Wij dus ook! Ook Richmond blijft een heerlijke plek aan de Theems om te bezoeken.

 

In de eerste twee maanden van het jaar hadden we mist, rijp, vorst en flink wat sneeuw. Unieke fotomomenten ondanks de overlast voor de vele weggebruikers. Een prachtig winterwonderland wanneer de rijp ieder klein takje van een boom of plant heeft bekleed. De stilte van de sneeuw blijft verrassen. Maar…...eerlijk is eerlijk…...na een paar dagen mag het dan ook best weer warm water regenen van mij.

 

Dit jaar voor het eerst een bijzondere 5 mei viering meegemaakt. Misschien heb je mijn blog over deze speciale dag wel gelezen en de foto’s bekeken. Baby olifantje Yunha werd geboren in Dierenpark Amersfoort en later in het jaar Thabo. Wat een geweldige olifantenfamilie! Daar wil je toch foto’s van maken? En wat te denken van het Goudkopleeuwaapje? Begin juni waren we uitgenodigd voor een heerlijke warme week op Casa Grangamor met een prachtig feest en een bezoek aan het adembenemende mooie Santa Maria Alcobaca in Portugal. Een heerlijke herinnering.

 

Arnhem en het Nationaal park de Hoge Veluwe met het indrukwekkende Sint Hubertus jachthuis en voor het eerst fietsen op en E-bike, een bezoek aan de Elephant parade in Laren, een dagje Harderwijk en de dolfijnen zien spelen en zingen en genieten van mijnheer walrus, veel wandelen, fietsen en foto’s maken in eigen omgeving, een dagje kunstmarkt …..en dan is het weer herfst en genieten we van een mooie dag in Amersfoort met Adam en James uit Londen met de winter alweer voor de deur. Verrassen we deze twee jonge mannen met een bezoek aan molen de Onrust in het Naardermeer en een drankje bij Ome Ko in Muiden.

 

In december bezoeken we het eiland Walcheren en is het genieten in een hotel aan het Veerse meer. We vieren 'living apart together'.....Het lijkt of de hectiek van het midden en westen van Nederland Zeeland nog niet heeft bereikt. Wat een heerlijke omgeving. Op de terugweg krijgen we sneeuw, heel veel sneeuw en zo zijn we het jaar weer rond met over enkele dagen Kerst en een week later het nieuwe jaar 2018. Dit was in vogelvlucht mijn fotojaar van 2017 en met dankbaarheid kijk ik terug op  deze fijne ervaringen.  Geniet van de foto’s! Mooie feestdagen en een toppie nieuw jaar. 

 

PS: de lay-out van de blogpagina is veranderd door verschillende wijzigingen van Jimdo. Klik op 'lees meer' voor het hele artikel.