· 

Tour de Waal 2017


Zo rond kwart voor twaalf komen we aan op de Waalkade nr. 6 in Zaltbommel. De eerste kraampjes werden gebouwd en al snel had een ieder zijn plekje. Brrrrrr.... wat was het koud ook al deed de zon regelmatig zijn best om een beetje extra warmte te geven. 

 

Jim Grondhuis stond er met zijn tekeningen en had zijn gitaar meegenomen. Spelen en zingen met de indiaan, met Joep de violist of een praatje maken met belangstellende over zijn tekeningen ....en ik? Lekker  foto's maken. Het was een bijzondere 5 mei viering langs de Waal in Zaltbommel. 

 

Tour de Waal is het vrijheidsfeest aan beide oevers van de Waal. Een prachtig initiatief van Joyce Bloem en inmiddels is het alweer de vierde keer op rij een geweldige dag geworden. Met waalbroodjes uit de lucht. Parachutisten, als het weer tenminste een beetje meewerkt. De levensgenieter, het bloemenmeisje, de indiaan en het wolkje van Tribe of the Senses van Simone Ten Bosch gaven deze dag extra kleur aan de Waalkade. Het prachtige Nijmeegse Colourful City Koor was echt geweldig. Als afsluiting het mooie en indringende gedicht 'Vrijheid' van Marion Bloem door haarzelf voorgedragen. Nog steeds zo actueel! Tour de Waal, een dag met veel bijzondere activiteiten langs de Waal! Voor meer informatie: www.tourdewaal.nl

 

In memoriam: Joyce Bloem (12 januari 1951 - 22 mei 2017)

 

Colourful City Koor uit Nijmegen
Colourful City Koor uit Nijmegen

Reactie schrijven

Commentaren: 0