· 

Amsvorde


Bijna drie weken geleden reden we met regen weg richting Amersfoort en kwamen met regen weer thuis. In Amersfoort scheen gelukkig de zon, blauwe lucht en witte wolken maar het was toch best koud! Wel prachtig weer om te foto’s te maken.  

 

We parkeren bij de oude Prodentfabriek en lopen langs de Eem richting de Koppelpoort. Deze oude fabriek, gebouwd in 1936, is industrieel erfgoed en heeft een nieuwe bestemming. Het is omgetoverd in een unieke industriele evenementenlokatie. Eigenlijk wel een heel mooie lokatie om nog eens foto’s te gaan maken.

 

Langs de andere kant van de Eem zijn veel nieuwe appartementen gebouwd die voor mijn gevoel wel mooi aansluiten bij het historische Amersfoort.  Aan de kant van de fabriek ziet het er allemaal net wat anders uit. Wat studentenkubussen, een bijzonder creatief gebruik van een schip op de wal en verderop het nieuwe en moderne Eenhuis met een groot plein.

 

We lopen onder de spoorburg naar de binnenstad met zijn middeleeuws karakter en grachten. Langs het Havik richting de Appelmarkt. De Sint Joriskerk is jammer genoeg dicht. Ik vind het altijd fijn om het interieur van zo’n grote kerk te zien en als het kan een kaarsje aan te steken. Na een warme thee met flensjes lopen we op ons gemak weer richting de auto en met heel veel foto’s om mee aan de slag te gaan.  

Nu is het lente en als ik door het park loop is het groen nog geen groen. Zijn de krokussen verwaaid en doen de narcissen heldhaftig hun best om uit knop te komen. Zelfs de forsystia in mijn tuin laat alleen een enkel bloempje zien en een lichte waas van geel. Een enkele vlinder fladdert door mijn tuin, de mussen, roodborstjes, koolmezen en merels verzachten het geluid van de wereld met hun vrolijke gekwetter en gezang en de duiven koeren hun eigen lied. Het is lente maar de natuur lijkt nog een beetje achter te lopen. Of toch niet?

 

Tot het volgende blog en geniet van de foto’s van Amersfoort. Voor meer even de link aanklikken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0