· 

Dam in de rivier de Rotte


Wanneer we de parkeergarage verlaten staan we op een groot plein met grote gebouwen en torenflats erom heen. We staan op het Schouwburgplein en zien o.a. het concertgebouw De Doelen en de Imax bioscoop. Eerst maar wat eten. Het wordt een frietje met mayo van het Fritologisch instituut. Ja heus waar, zo heet die friettent echt!

 

Daarna lopen we via de korte Lijnbaan tegen het stadhuis aan. Het is een prachtig  gebouw en een wonder dat het intact is gebleven tijdens het bombardement in mei 1940. Boven op de toren staat een engel, dus wie zal het zeggen.

 

Weet je nog de straten van het Monopolyspel? De Coolsingel, het Blaak en het Hofplein? Nu lopen we daar voor het echies en drinken we thee in de Green Delight Pop-Up Lunchroom aan de Coolsingel met daarnaast een Pop-Up winkel. Echt een super toffe plek, ingericht met veel vintage meubilair en een fijne sfeer. Ben je ooit in de buurt…… gewoon even naar binnen lopen als het daar dan nog is. Want Pop-Up staat voor tijdelijke winkelruimte en is een oplossing voor de leegstand.

 

We lopen via de Coolsingel richting de Erasmusbrug en komen langs de Leuvehaven, nu een museumhaven waar ooit lang geleden Johannes van Nelle een fabriek had staan. De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam in de Haven van Rotterdam. Wanneer je omhoog loopt en ter hoogte van de Nieuwe Maas blijft staan heb je echt een geweldig uitzicht en met zonnig helder weer zie je in de verte ook de Willemsbrug liggen.

 

Je ontkomt er niet aan om even stil te staan bij het bombardement van mei 1940. Hier en daar staat soms verscholen achter de moderne architectuur nog een gebouw van gewone baksteen. Ik wil wel een weekje logeren in dat grote hotel zo vlakbij de Nieuwe Maas om nog meer van Rotterdam te ontdekken. Volg de link voor meer foto's. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0